Festival in Utrecht – Counter Culture een leuke activiteit

Op het Counter Culture Festival zullen een tiental bands, uit verschillende Europese landen, optreden. We willen daarbij ook laten zien dat Nederland een aantal goede muzikanten huisvest en geven dus met name de ruimte aan Nederlandse bands. Deze leveren allemaal hun eigen, bijzondere bijdrage aan het festival. Veel van deze bands krijgen geen kans in het commerciële festival circuit.

Dit is de rede dat wij deze bands een kans willen geven om van zich te laten horen voor een groter publiek zodat ze meer  naamsbekendheid kunnen opbouwen.

Naast het muzikale vermaak zullen er ook diverse theatervoorstellingen, acts, beeldend en audiovisuele kunstenaars en  diverse workshops op het festival te vinden zijn.

Op de festivalmarkt presenteren verschillende ideële sociaal maatschappelijk betrokken organisaties zich aan het publiek. De selectie van organisaties wordt gemaakt op puur ideële basis en is totaal onafhankelijk van sponsoring. Tevens is alles op basis van non-profit en tevens bieden wij de ruimte aan kleine zelfstandige ondernemers om kleding en/of sieraden te verkopen.

Op het festival zullen geen grote reclamezuilen en spandoeken aanwezig zijn. Daarnaast zal er op geen enkele manier commerciële reclame plaatsvinden. Het is een non-commercieel festival, financiën worden verkregen door horeca-inkomsten  en op basis van subsidie en fondsenwerving en niet op basis van sponsoring. Hierdoor zal het publiek gefocust zijn op de programmering van het festival. Het publiek kan volop van het festival genieten en het ervaren zonder stoorzenders zoals reclame. Wij willen laten zien dat een festival ook anders kan zonder inmenging van grote organisaties zoals bijvoorbeeld Mojo en grote sponsoren.

We willen een grote en cultureel gevarieerde groep mensen bereiken uit alle lagen van de samenleving, dit willen we bereiken doordat we onze activiteiten zo laagdrempelig mogelijk houden en daarom vragen wij geen entree voor het festival en houden wij de drank prijzen zo laag mogelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *